harmonikarska_tekmovanja_png_1 Tekmovanje Avsenik 2016 – Januarja meseca se bo odvijalo že 10. Mednarodno harmonikarsko tekmovanje za nagrado Avsenik, ki bo v dneh od 30. do 31. januarja 2016. V vasici, kjer sta se rodila legendarna brata Slavko in Vilko Avsenik bodo tako ponovno odmevali veseli zvoki harmonik. Posebnost in edinstvenost Avsenikovega mednarodnega tekmovanja je, da se le na tem tekmovanju harmonikarjev ocenjuje stil in tehnika igranja, ki je najbližji Avsenikovemu stilu.

Tekmovalci se bodo zvrstili v disciplinah klavirske, kromatične, diatonične harmonike in v disciplini duo harmonik. Discipline so razdeljene na starostne kategorije, tekmovalci pa se bodo predstavili po ustaljenem programu Avsenikovega tekmovanja – dvema tekmovalnima skladbama; eno obvezno iz razpisa in eno po lastni izbiri iz Avsenikovega repertoarja. Obvezno skladbo tekmovalci izvajajo ob spremljavi kitarista Luka Polenška in basista Roberta Marzela, oba člana Ansambla Zupan.

Komisijo Avsenikovega mednarodnega tekmovanja 2016 sestavljajo Slavko Avsenik ml., Jože Burnik in Lorenz Pichler.
Glavni namen organizacije Avsenikovega tekmovanja je, da bi bili narodnozabavna glasba in harmonika enakovredni vsaki drugi glasbi in glasbilu, pa naj bo to v glasbenih šolah ali na tekmovanjih. Zasebni zavod glasbena šola Avsenik je edina, ki deluje pod zaščiteno blagovno znamko Avsenik in omogoča najbolj kakovostno glasbeno izobraževanje na področju glasbene zvrsti, ki sta jo utemeljila legendarna brata Slavko in Vilko Avsenik.
Ravno zato je edinstvenost in posebnost tega tekmovanja, da se le na tem tekmovanju izvaja in ocenjuje stil in tehnika igranja na harmoniko, ki je najbližji Avsenikovemu stilu, načinu in originalni izvedbi. Število tekmovalcev je organizator, Glasbena šola Avsenik, omejil na 100 tekmovalnih nastopov zato pohitite s prijavami.
Tekmovanje Avsenik 2016 je torej pred vrati. Vabljeni harmonikarji s klavirsko, diatonično in kromatično harmoniko torej v Begunje 30. in 31. januarja 2016. Spletna stran: www.avsenik.com

VABI VAS TEKMOVANJE AVSENIK 2016 V BEGUNJE NA GORENJSKEM!

STE ORGANIZATOR?
V kolikor si želite, da objavimo tudi vaš dogodek nas kontaktirajte!

Z nadaljno uporabo spletne strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij..

Nastavitve piškotkov so nastavljene na "dovoli piškotke", s čimer vam omogočamo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete z uporabo spletne strani brez spremembe nastavitev vaših piškotkov oziroma s klikom na "Sprejmi" spodaj v pasici, potem se strinjate s tem.

Zapri