harmonikarska_tekmovanja_png_111. tekmovanje za pokal Narodnih noš 2016 v Kamniku. Vsako leto v okviru tradicionalne kamniške prireditve dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine, turistično društvo Kamn´k z Zavodom za turizem in šport v Občini Kamnik, organizira tekmovanje harmonikarjev z diatonično harmoniko. Na tekmovanje se lahko prijavijo vsi harmonikarji in harmonikarke, ki igrajo diatonično harmoniko.

Harmonikarji/harmonikarice bomo razvrstili v štiri starostne kategorije. Starostna razvrstitev se določi na dan tekmovanja.  Starostne kategorije so sledeče:
B. nad 10 do 16 let
C. nad 16 do 45 let
D. nad 45 le

POTEK TEKMOVANJA ZA POKAL NARODNIH NOŠ

Dnevi narodnih noš je prireditev v Kamniku, kjer se odvija tekmovanje harmonikarjev za pokal narodnih noš 2016. Tekmovanje harmonikarjev bo potekalo v dveh delih. V dopoldanskem času bo pred izbor oziroma polfinale od 9.30 ure naprej potekal na odru za Kavarno Veronika. V popoldanskem času bodo nastopili na Glavnem trgu od 14:30 ure naprej izbrani prvi trije finalisti posamezne kategorije z najvišjim številom točk.

V polfinalu v dopoldanskem času se bo vsak nastopajoči tekmovalec predstavil z dvema skladbama po lastnem izboru, kateri ne smeta biti daljši od 6 minut. V predizboru mora vsak tekmovalec zaigrati ljudsko ali venček ljudskih skladb. Venček ljudskih skladb ne sme vsebovati več kot tri različna dela, drugo delo pa po lastnem izboru.

 

OCENJEVANJE, NAGRADE IN PRIJAVE

Igranje harmonikarjev ocenjuje strokovna komisija, ki jo sestavljajo priznani glasbeni strokovnjaki. Na tekmovanju harmonikarjev za pokal narodnih noš, lahko sodelujejo harmonikarji, ki  se pravočasno prijavijo organizatorju. Nagrade in priznanja za udeležence tekmovanja:

Vsak udeleženec prejme priznanje in spominsko darilo, harmonikarji finalisti prejmejo pokale in praktična darila, absolutni zmagovalec še posebno nagrado, harmonikar, ki prejme najvišjo oceno za ljudsko skladbo prejme pokal za Naj ljudsko vižo, harmonikar z najvišjo oceno strokovne komisije postane absolutni zmagovalec in prejme Pokal narodnih noš, prvo, drugo in tretje uvrščeni tekmovalec v posamezni kategorij prejme pokal, nagradi pa prejmeta tudi najmlajši ter najstarejši tekmovalec.

Prijavnina za harmonikarje, ki vključuje bon za malico, znaša 15 €. Na tekmovanje se prijavite s prijavnico in poravnate prijavnino na dan tekmovanja 1 uro pred začetkom, torej ob 8:30. Prijavnico pošljete do 8. septembra 2016 na naslov Zavod za turizem in šport, Glavni trg 2, 1240 Kamnik. Dodatne informacije in prijave:ugrega@gmail.com ali 051/336-516 Grega Ugovšek

VABIJO VAS DNEVI NARODNIH NOŠ V KAMNIKU!

STE ORGANIZATOR?
V kolikor si želite, da objavimo tudi vaš dogodek nas kontaktirajte!

Z nadaljno uporabo spletne strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij..

Nastavitve piškotkov so nastavljene na "dovoli piškotke", s čimer vam omogočamo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete z uporabo spletne strani brez spremembe nastavitev vaših piškotkov oziroma s klikom na "Sprejmi" spodaj v pasici, potem se strinjate s tem.

Zapri